SEZGILAR HAQIDA UMUMIY TUSHUNCHA SEZGILARNING NERV- FIZIOLOGIK ASOSLARI - Shomurotov Ulug’bek Melikboboyevich; Ismoilov Nodirjon Anvar õģli; Toshpulatov Asilbek Rashidovich; Niyozqulov Tavakkal Hakimzoda oʻğli (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:Ushbu ilmiy maqolada bizni o‘rab turgan tashqi olamdagi narsa va hodisalarning juda ko‘p belgi va xususiyatlari mavjud.Masalan,narsalarning rangi, ta’mi, hidi, qattiq yoki yumshoqligi, g‘adir-budur yoki tekisligi, harorat va boshqalar. Ana shu narsa va hodisalarning turli xil belgi, xususiyatlarini biz ham turlicha sezgi a’zolarimiz orqali ongimizda aks ettirishimiz haqida so’z borgan.