MAVZU: TA’LIM TIZIMIDA KREATIV YONDASHUVNING AHAMIYATI - Jullibayeva Shaxrizoda; Qurbonov Bahrom Shukriyevich (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada ta’lim jarayonida kreativ yondashuvni qo‘llashning ahamiyati va samaradorligi tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida kreativ metodlarning o‘quvchilarning faolligi, mustaqil fikrlashi va bilimlarni o‘zlashtirish darajasiga ta’siri o‘rganildi. An’anaviy va kreativ yondashuvlar taqqoslanib, kreativ metodlarning o‘quv jarayonidagi ustunliklari, shuningdek, ularni qo‘llashda uchraydigan qiyinchiliklar ko‘rib chiqildi. Tadqiqot natijalari kreativ ta’lim usullarining samaradorligini tasdiqlab, ushbu yondashuvni ommalashtirish va rivojlantirish bo‘yicha tavsiyalarni o‘z ichiga oladi. Maqolada, shuningdek, kreativ metodlarning ta’lim tizimidagi dolzarb roli va ularning kelajakdagi istiqbollari muhokama qilinadi.