INSONNING O‘Z HUQUQLARINI ANGLASHIDA QONUNNING ROLI - Xolmirzayeva Mushtariybegim Ergash qizi; I. Xudoynazarov (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada jamiyatning rivojlanishida muhim ahamiyat kasb etgan inson huquqlari mavzusiga to‘xtalib o‘tilgan. Qolaversa, inson huquqlarini mustahkamlash va tatbiq etishda alohida ahamiyat kasb etgan qonunlarga ham e’tibor qaratilgan. Jamiyatimizning rivojlanishi bevosita va bilvosita insonning o‘z huquqlarini anglab yetishi, shuningdek, qonunning bu boradagi asosiy kuch ekanligini yoritib berishga qaratilgan.