BOBURIYLAR SULOLASI DAVRIDA SOLIQ TIZIMI - Xolmirzayeva Mushtariybegim Ergash qizi; Xudoynazarov Isobek (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada tarix sahnasida o‘ziga xos boy merosi bilan o‘chmas iz qoldirgan Boburiylar sulolasining muhim islohotlaridan biri—soliq tizimi atroflicha tahlil qilingan. Mamlakatda mavjud bo‘lgan soliq turlari, ularning miqdori, olinish tartibi, shuningdek, mamlakat podshohlarining bu soliqni joriy etishdan ko‘zlagan maqsadlari yoritilgan. Maqolaning dolzarbligi shundaki, turli millat va elatlarga mansub bo‘lgan hindlarni Boburiylar sulolasi vakillari 332 yil davomida oqilona davlat boshqaruvi va, albatta, soliq tizimi orqali birlikda yashashga da’vat eta olganligidir.