ЁШ ФУТБОЛЧИЛАРНИ ТАЙЁРЛАШ ВА РИВОЖЛАНТИРИШДА ЗАМОНАВИЙ ЁНДАШУВЛАР - Миржамолов Сирожиддин Хайриддинович (TADQIQOTLAR, 2025)
Аннотация: Мақолада ёш футболчиларни тайёрлаш ва ривожлантиришда замонавий ёндашувлар таҳлил қилинган. Ёш спортчиларнинг жисмоний, техник, тактик ва психологик ривожланиши, шунингдек, уларнинг соғлом турмуш тарзига эътибор қаратиш муҳимлиги таъкидланган. Жаҳон тажрибаси асосида Германия, Испания, Франция каби мамлакатлардаги футбол академиялари тажрибаси ўрганилган. Ўзбекистонда ёш футболчиларни тайёрлашда давлат дастурлари, мураббийлар малакаси ва замонавий инфратузилманинг аҳамияти кўрсатиб ўтилган. Ушбу жараёнда ота-оналар ва мураббийларнинг ўрни, тўғри овқатланиш, психологик тайёргарлик ва инновацион машғулот методларининг аҳамияти таъкидланган.