ЖАНГОВАР ТАЙЁРГАРЛИКНИНГ ПСИХОЛОГИЯСИ - Умурзоқов Бахтиёр Боходирович (TADQIQOTLAR, 2025)
Аннотация: Жанговар тайёргарликнинг психологияси курсантларнинг психологик ва эмоционал ҳолатини шакллантиришга қаратилган. Бу мақолада стрессга, хавфга ёки янги ҳолатларга тез мослашиш қобилиятини шакллантириш, шунингдек, психологик тайёргарликнинг ички ишлар органларидаги роли, айниқса, терговчилар ва жиноятчилар билан ишлашдаги аҳамияти таҳлил қилинади. Мақолада психологик тайёргарликнинг мураккаб йўналишлари ва уларнинг курсантлар учун қандай аҳамиятга эга эканлиги, шунингдек, ички ишлар органларида самарали ишлаш учун зарур бўлган психологиявий қобилиятлар, уларнинг фаолиятидаги ўзгаришлар кўриб чиқилади.