MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARNI MANTIQIY FIKRLASHINI RIVOJLANTIRISHDA MONTESSORI METODIKASIDAN FOYDALANISH. - Asqarova Dilorom Qurbonovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada maktabgacha ta’lim tashkilotlarida maktabgacha yoshdagi bolalarni mantiqiy fikrlash qobiliyatini rivojlantirishda Montessori metodikasining o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Montessori metodikasining asosiy tamoyillari, o‘quv jarayonida bolalarning mantiqiy fikrlashini shakllantirishda qo‘llanilishi va uning samaradorligi to’g’risidagi ma’lumotlar va amaliy faoliyatlar yoritiladi.