OʻSIMLIKLARNING OZUQAVIY QIYMATI HAQIDA. - Alimardonova Moʻtabar Xolmoʻminovna; Joʻrayev Sarvar Najmiddin oʻgʻli (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotasiya: Ushbu maqolada oʻsimliklarning ozuqaviy qiymati, ularning inson salomatligi uchun ahamiyati, tarkibidagi asosiy ozuqa moddalari oqsillar, yogʻlar, uglevodlar, vitaminlar, minerallar va ularning biologik faolligi tahlil qilinadi. Oʻsimlik mahsulotlarining turli xil turlari don, sabzavot, meva, yongʻoq boʻyicha ozuqa qiymatining farqlari koʻrib chiqiladi.