AKADEMIK LITSEYLARDA “AXBOROT TEXNOLOGIYALARI” FANINI O‘QITISHNI INTEGRATSION YONDOSHUV ASOSIDA TAKOMILLASHTIRISH. - Mamadaliyeva Muhayyo Komiljonovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola akademik litseylarda “Axborot texnologiyalari” (AT) fanini o‘qitishda integratsion yondashuvning ilmiy-pedagogik asoslarini o‘rganish va uni takomillashtirishga qaratilgan imkoniyatlarni tahlil qilishga bag‘ishlangan. Tadqiqotda AT fanini fizika, matematika, iqtisodiyot va boshqa fanlar bilan bog‘lash orqali o‘quv jarayonining samaradorligini oshirish, o‘quvchilarning kognitiv kompetensiyalari va ijodiy salohiyatini rivojlantirish masalalari ko‘rib chiqiladi. Integratsiyaning modulli, loyihaviy, kontekstual va simulyatsion shakllari tahlil qilinib, ularning AT o‘qitishdagi samarasi eksperimental ma’lumotlar asosida baholanadi. Olingan natijalar integratsion yondashuvning zamonaviy ta’lim talablariga mosligini va akademik litseylarda AT fanining o‘quv dasturini optimallashtirishda muhim ahamiyatga ega ekanligini tasdiqlaydi. Maqolada ushbu yondashuvni joriy etish bo‘yicha amaliy takliflar keltiriladi.