TA’LIMDA SUN’IY INTELLEKTNING O’RNI - Sharipova Nodira Abdulboqiyevna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Bugungi kunda ta’lim sohasida sun’iy intellekt intensiv tarzda o’z o’rniga ega bo’lib bormoqda. Sun’iy intellekt ma’lumotlarni o’rganish, tahlil qilish, o’zgartirish va tasavvur qilish qobiliyatiga ega bo’lgan axborot tizimlarini yaratishda muhim ahamiyat kasb etadi. Bu tizimlar, o’rganish jarayonida ma’lumotlarni tan olish, aniq maqsadlar uchun ma’lumotlarni qidirish, ma’lumotlarni tahlil qilish, va natijalarni ko’rsatish kabi vazifalarni bajarish imkonini beradi. Ayni shu jihatdan maqolada ta’limda sun’iy intellektdan foydalanishning samaralari va uning o’rni xususida fikr yuritiladi.