AYOLLARDA KO’KRAK BEZI KASALLIKLARINI O’RGANISHDA ULTRATOVUSH TEKSHIRUVINING AHAMIYATI - Fayzullayeva M.B (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:40 yoshgacha bo’lgan ayollarda sut bezi saratonini tekshirish ultratovush tekshiruvi orqali amalga oshirilishiga sabab ularning sut bezi to’qimalari zich tuzilganidir. Agar qo’shimcha tekshiruv talab qilinsa mammografiyadan foydalaniladi. Ultratovushning mammografiyadan ustunligi 30-40 yoshgacha bo’lgan ayollarda aniqlash imkonining yuqoriligidir.