ABDULLA AVLONIYNING BADIIY ADABIYOTDAGI IJOD YO‘LI - Adxamova Oltinoy Rafiqjon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada Turkiston o’lkasida jadidchilik harakati namoyondalari tomonidan yangi usul maktablarining ochilishi, hamda, yangicha tipdagi darsliklarining yaratilishiyangi davr didaktikasining paydo bo’lishiga zamin yaratdi. Shunday matonat va sabot bilan xalqning johillik balosidan chiqishi va savodli, ilmli bo’lishiga jonbozlik ko’rsatgan pedagog Abdulla Avloniy bo’lib, u yaratgan darsliklarning jamoatchilikka taqdim etilishi va didaktikasini o’rganish borasidagi tahlillar haqida so’z boradi.