KICHIK DAVLATLATLARNING GLOBAL TASHQI SIYOSAT OLIB BORISHIGA DOIR NAZARIYALAR TAHLILI (BAHRAYN, SINGAPUR,QUVAYT, QATAR) - Oyatillo Toshtemirov (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada kichik davlatlarning global tashqi siyosat olib borishiga doir nazariyalar tahlil qilingan. Bahrayn, Singapur, Quvayt va Qatar davlatlari misolida har bir davlatning tashqi siyosatga yondashuvi, ushbu siyosatning xalqaro munosabatlarda tutgan o‘rni va strategiyalari ko‘rib chiqiladi. Maqolada realistik, liberal va institutsional nazariyalar asosida tahlil olib borilib, ushbu davlatlarning global maydonda qanday muvaffaqiyatlarga erishgani haqida misollar keltiriladi.