BOLALARDAGI STRESS HOLATINI YENGISHDA PSIXOLOGIK XIZMATNING AHAMIYATI - G’ofurova Yoqutxon Tashpo’latovna; Sharobitdinova Dinora Obidinjon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola bolalardagi stress holatining dolzarbligi, sabablari, oqibatlari va uni yengishda psixologik xizmatning o‘rni masalalarini o‘rganishga bag‘ishlangan. Maqolada o‘zbekistonlik olimlarning tadqiqotlari, statistik ma’lumotlar hamda bolalar psixologiyasiga oid adabiyotlar tahlil qilingan. Shuningdek, bolalarga psixologik yordam ko‘rsatishning samarali usullari va uslublari, xususan, o‘zbek madaniyatiga moslashtirilgan yondashuvlar ko‘rib chiqilgan.