DUNYODA TURIZM RIVOJLANISHINING EKOLOGIYAGA TA’SIRI - G'ayratova Nilufar Ulug'bek qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Turizm, bugungi kunda global iqtisodiyotning eng muhim sohalaridan biri hisoblanadi. Har yili millionlab odamlar turli mamlakatlarga sayohat qilib, yangi joylarni kashf etish, madaniyatlarni o’rganish va dam olish uchun vaqt o’tkazadilar. Biroq, turizmning bu rivojlanishi ekologik muammolarni keltirib chiqarishi mumkin. Ushbu maqolada turizm rivojlanishining ekologiyaga ta’siri, uning ijobiy va salbiy jihatlari, shuningdek, barqaror turizmning ahamiyati haqida ma’lumotlar berilgan.