TURIZMGA GREEN KEY TIZIMINI JORIY ETISH ISTIQBOLLARI - G'ayratova Nilufar Ulug'bek qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Green Key — bu ekologik barqaror turizmni rag‘batlantirish maqsadida yaratilgan xalqaro sertifikatlash tizimidir. U mehmonxonalar, turistik obyektlar va boshqa turizm infratuzilmasi uchun mo‘ljallangan bo‘lib, ekologik mas’uliyatni oshirish, energiya va resurslarni tejash, shuningdek, atrof-muhitni muhofaza qilishga qaratilgan. Ushbu maqolada Green Key tizimini turizm sohasiga joriy etish istiqbollari va uning afzalliklari haqida ma’lumotlar berilgan.