БАЛИҚ МАҲСУЛОТЛАРИНИНГ САҚЛАНИШИ ВА СОТИЛИШИГА ҚЎЙИЛАДИГАН ГИГИЕНИК ТАЛАБЛАР - Нуров Сарбоз Азим ўғли (TADQIQOTLAR, 2025)
Аннотация Балиқ ва балиқ маҳсулотлари инсон рационида муҳим ўрин тутади. Улар юқори сифатли оқсил, омега-3 ёғ кислоталари ва витаминларга бой. Бироқ, ушбу маҳсулотларнинг истеъмол учун хавфсизлигини таъминлаш мақсадида гигиеник талабларга риоя қилиш жуда муҳимдир. Мазкур мақолада балиқ маҳсулотларига қўйиладиган асосий гигиеник талаблар, уларнинг аҳамияти ва амалиётда қўллаш йўллари ҳақида сўз юритилади.