AGROTURIZMNING ZAMONAVIY JAHON SAYYOHLIK BOZORI TIZIMIDA ALOHIDA TUTGAN O’RNI - Ubaydullayeva Nilufar Muzaffarovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Agroturizm, qishloq joylarida joylashgan fermer xo’jaliklari, qishloq hayoti va an’anaviy madaniyatni sayyohlarga taqdim etuvchi turizm shaklidir. U zamonaviy sayyohlik bozorida o’ziga xos o’rin egallaydi va qishloq iqtisodiyotini rivojlantirishda muhim rol o’ynaydi. Agroturizm nafaqat sayyohlar uchun yangi tajribalar taklif etadi, balki qishloq joylarida yashovchi aholi uchun ham iqtisodiy foyda keltiradi.