SUN’IY INTELLEK ASOSI-MATEMATIKA. - Raxmatova Maral Shuxrat qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada sun’iy intellekt sohasining nazariy asosi bo’lib xizmat qiladigan matematik tushunchalar keng tahlil qilinadi. Jumladan, algebra, ehtimollar nazariyasi kabi bo’limlarning su’niy intellektdagi roli yoritiladi. Shuningdek matematikadagi ayrim tushunchalarning hayotiy tatbiqiga doir xulosalar chiqariladi. Maqola sun’iy intellekt rivojida matematikaning fundamental o’rni haqida tasavvur hosil qilishga xizmat qiladi.