KULOLCHILIKDA LAGANLARGA NAQSH KOMPOZITSIYASINI TUSHURISH - Jamoldinova Ziynatxon Adihamjon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada o‘zbek xalq amaliy san’atining muhim tarmoqlaridan biri – kulolchilik, ayniqsa laganlarga naqsh kompozitsiyasi tushurish san’ati tahlil qilinadi. Lagan bezaklarining tarixiy ildizlari, estetik mezonlari, naqsh kompozitsiyasining turlari, ularning ma’nodagi ramziyligi va hozirgi zamon yondashuvlari o‘rganiladi. Shuningdek, maqolada naqshlar orqali ifodalanuvchi ma’naviy qadriyatlar, milliy o‘zlikni anglash va badiiy didning shakllanishidagi roli haqida fikr yuritiladi.