AXBOROT TEXNOLOGIYALARINING ZAMONAVIY TA’LIMDAGI ROLI - Mizaakbarov Dilshod Dovlatboyevich; Soliyeva Nozimaxon Foziljon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada zamonaviy dunyoda axborot texnologiyalari va informatika fanining o‘rni hamda ular hayotning turli sohalarida qanday ahamiyat kasb etayotgani yoritilgan. Ta’lim, tibbiyot, iqtisodiyot, davlat boshqaruvi kabi yo‘nalishlarda informatikaning amaliy qo‘llanilishi, AT vositalarining inson faoliyatiga ijobiy ta’siri hamda ularning xavfsizlik bilan bog‘liq muammolari muhokama qilingan. Maqolada informatika fanining raqamli davrdagi strategik ahamiyati haqida fikr yuritiladi.