IBORALAR VA MAQOLLAR TARJIMASIDA YUZAGA KELADIGAN MUAMMOLAR - Akbarova Faridaxon Botirali qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqolada o‘zbekcha–ruscha yoki ruscha-o‘zbekcha iboralar tarjimasida uchraydigan muammolar, ularning sabab va turlari, shuningdek, bu muammolarga yechim bo‘la oladigan tarjima strategiyalari ko‘rib chiqiladi. Maqola nazariy mulohazalar bilan birga, amaliy misollar asosida olib boriladi. Asosiy maqsad — o‘zbek tilidan rus tiliga tarjima qilinayotgan frazeologik birliklarning tarjimasida yo‘l qo‘yiladigan xatolarni aniqlash va tarjimonlar uchun foydali yondashuvlarni taklif qilishdan iborat.