SHAXSNING TURLI YOSH DAVRLARIDA KUZATILADIGAN PSIXOLOGIK OʻZGARISHLARI - Qasimova Gulirano Murod qizi; Toʼxtaboyeva Tursunoy Qosimboyevna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada shaxsning turli yosh davrlarida o`zgarishi va rivojlanish, shaxsning psixologik xususiyatlari kabi tushunchalarga ta’rif berilgan. Shuningdek, turli yosh davrlarida rivojlanish jarayonining psixologiya va pedagogika uchun zarur bo‘lgan xususiyatlari ajratib ko‘rsatilgan. Bolaning individual rivojlanishi va yosh xususiyatlariga bog’liq o’zgarishlari keltirilgan.