IMOM BUXORIY ILMIY MEROSIDA IJTIMOIY HIMOYA MASALALARINI YORITILISHI - A.A.Xodjaliyev (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Imom Buxoriyning ilmiy merosida ijtimoiy himoya masalalari batafsil bayon qilib berildi. Islomda ijtimoiy himoya birinchi navbatda, jamiyatdagi har bir shaxsning huquqlarini va farovonligini ta’minlashga qaratilgan. Islomning ijtimoiy himoya siyosati asosida insonning iqtisodiy, ijtimoiy va madaniy ehtiyojlarini qondirish, ularni himoya qilish va ular uchun muhofaza qilish mexanizmlari mavjud.