DIPLОMАTIK DАXLSIZLIK HUQUQI VА UNING ZАMОNАVIY XАLQАRО HUQUQDАGI АHАMIYАTI. - Rayimova Munisa Nozim qizi; Eshmanov Sardor (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada diplomatik daxlsizlik huquqining tarixiy ildizlari, uning xalqaro huquqdagi shakllanishi hamda zamonaviy xalqaro munosabatlar tizimidagi o‘rni tahlil qilinadi. Diplomatik vakillarning huquqiy maqomi, ularga taqdim etilgan daxlsizlik kafolatlari va bu huquqning xalqaro diplomatik aloqalarni barqarorlashtirishdagi roli yoritilgan. Shuningdek, diplomatik daxlsizlikning suiiste’mol qilinishi bilan bog‘liq holatlar va ularni tartibga soluvchi xalqaro mexanizmlar o‘rganiladi. Mazkur tadqiqot orqali diplomatik daxlsizlik prinsiplari zamonaviy xalqaro huquq amaliyotida qanday qo‘llanilayotgani, shuningdek, xalqaro xavfsizlik va adolat tamoyillari bilan qanday muvofiqlashtirilayotgani tahlil qilinadi.