ROMANTIZM ADABIYOTI: HISSIYOT, TASAVVUR VA ERKINLIK RUHI - Bohodirova Marg’ubaxon Botirjon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Anotatsiya: Ushbu maqolada romantizm adabiyotining paydo bo‘lishi, asosiy xususiyatlari, mashhur vakillari va uning o‘zbek adabiyotiga ta’siri haqida so‘z yuritiladi. Romantizm oqimi inson qalbidagi ichki kechinmalar, orzular, erkinlik va go‘zallikni kuylash orqali o‘ziga xos adabiy muhit yaratgan. Maqolada romantizmning jamiyatdagi roli va adabiy taraqqiyotdagi o‘rni ham tahlil qilinadi.