MULTIMEDIA MA’LUMOTLARINI RAQAMLI UZATISH SIFATINI TAHLIL QILISH, TAKOMILLASHTIRISH ALGORITMLARINI ISHLAB CHIQISH VA TADQIQ QILISH - Tursunova Aziza Axmadjanovna; Ramazonov Umrzoq Otabek o’g’li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: ushbu maqolada mavjud va kelajakdagi aloqa tarmoqlarida, birinchi navbatda mobil va radio tarmoqlarida, real vaqt rejimida trafikni yuqori tezlikda uzatishni talab qiladigan xizmatlarning paydo bo‘lishi bilan bog‘liq holda, kanallardan foydalanishni oshirish va foydalanuvchining idrok sifatini maksimal darajada oshirish vazifasi dolzarbdir. Shu sababli multimedia xizmatlari sifatini oshirish va infratuzilmadan foydalanish samaradorligini oshirish maqsadida kanalning joriy holatiga avtomatik tarzda sozlangan tarmoq protokollaridan foydalanish va maqsadli funksiya sifatida insonga yo‘naltirilgan metrologik usullardan foydalanish taklif etiladi.