SUN’IY INTELLEKT, KIBERXAVFSIZLIK VA AXBOROT TEXNOLOGIYALARI:XX1 ASR CHAQIRIQLARI - Shahzoda Xo‘jayeva Sherzodovna; Mirzaakbarov Dilshod Davlatboyevich (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya.Ushbu maqolada yangi asrimizning eng dolzarb yo‘nalishlaridan biri-sun’iy intellekt;kiberxavfsizlik va axborot texnologiyalarining taraqqiyoti va ularning jamiyatga ta’siri yoritilgan.Sun’iy intellekt rivojlanish bosqichlari,uning amaliy sohalaridagi qo‘llanilishi,ayniqsa,ta’lim,sog‘liqni saqlash,sanoat hamda transport sohalaridagi imkoniyatlari ko‘rib chiqilgan.Shuningdek,axborot xavfsizligiga tahdid solayotgan dolzarb muammolar,kiberxujumlarning xavfi va ularning oldini olish bo‘yicha samarali choralar muhokama qilinadi.Axborot texnologiyalarining jadal rivojlanishi insoniyat hayot tarzini o‘zgartirayotganligi ta’kidlanadi.Maqola bugungi kunda raqamli texnologiyalar bilan chambarchas bog‘liq bo‘lgan yangi chaqiriqlarga ilmiy yondashuv bilan yondashadi hamda bu yo‘nalishdagi rivojlanishlarga chuqur nazar tashlaydi.