JAHON ADABIYOTIDA UYG‘ONISH DAVRINING O‘RNI VA AHAMIYATI - Muxtorjonova Muslima Habibullayeva; Vasila Ibrohimjonova Moxichexra (TADQIQOTLAR, 2025)
Anotatsiya: Mazkur maqolada Uyg‘onish davri jahon adabiyotida tutgan o‘rni, uning asosiy g‘oyalari, taniqli namoyandalari va bu davr adabiyotining insonparvarlik ruhidagi yangilanishi haqida so‘z yuritiladi. Shuningdek, Uyg‘onish davrining keyingi adabiy jarayonlarga ta’siri tahlil qilinadi.