“QISSASI RABG’UZIY” ASARINING O’ZIGA XOSLIGI VA JANRLAR TARTIBI - Mahkamova Shohista Lutfullo qizi; Tel’monova Maftuna Islombek qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA: Mazkur maqolada o’zbek adabiyotining yirik namoyondalaridan biri bo’lgan Rag’buziyning asarining o’ziga xosligi va janrlar tarkibi tahlil qilinadi. QUR’ONI Karimda payg’ambarlar qissasining keltirilishi va bu qissalarning keyinchalik boshqa asarlarga asos bo’lishi,“ Qissasi Rabg’uziy ”asarining yozilishi va bu asardagi islomiy qissalar va ahloqiy saboqlar janrlari tarkibi o’rganiladi.