MUQIMIY IJODIDA IQTISODIY TENGSIZLIK MUAMMOSI VA UNING IJTIMOIY AKS-SADOSI - Muhamedov Muzaffarjon Axrorjon o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola Muqimiy ijodida iqtisodiy tengsizlik muammosini o‘rganishga bag‘ishlangan. Muqimiy asarlarida aks etgan ijtimoiy-iqtisodiy farqlar, qashshoqlik va sinf qarama-qarshiliklari, shuningdek, ijtimoiy adolat masalalari chuqur tahlil qilinadi. Muqimiy o‘zining badiiy obrazlari va syujetlari orqali iqtisodiy tengsizlikning inson hayotiga ta’sirini ochib beradi va bu muammoning jamiyatdagi ahamiyatini ko‘rsatadi. Maqola shuningdek, Muqimiy asarlarining jamiyatdagi ijtimoiy aks-sadosiga, ularning jamoatchilik fikrini shakllantirishdagi roliga e’tibor qaratadi. Muqimiy ijodi bugungi kunda ham dolzarb bo‘lib qolayotgan iqtisodiy tengsizlik masalalariga nisbatan ijtimoiy ongni oshirishda muhim ahamiyatga ega. Ushbu ish Muqimiy asarlarining zamonaviy realiklar va chaqiriqlarga mos kelishini, shuningdek, o‘zbek jamiyatining madaniy identiteti va ijtimoiy dinamikasiga ta’sirini yoritadi.