ZIYONET AXBOROT TAʻLIM TARMOGʻI VA UNING LOYIHALARI - Muhammadjonova Xonzodabegim Otabek qizi; Mirzaakbarov Dilshodbek Dovlatboyevich (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada Oʻzbekiston Respublikasida taʻlim tizimini raqamlashtirish va zamonaviy axborot – kommunikatsiya texnologiyalarini joriy etish yoʻnalishida muhim ahamiyat kasb etuvchi ZiyoNet axborot-taʼlim tarmogʻining taʼlim sohasini raqamlashtirishdagi oʻrni va faoliyati tahlillar bilan yoritiladi. Tarmoqning asosiy maqsad va vazifalari, uning doirasida amalga oshirilgan loyihalar, ularning mazmun-mohiyati va foydaliligi haqida batafsil maʼlumot beriladi. Maqola ZiyoNetning pedagoglar, talabalar va oʻquvchilar uchun yaratayotgan imkoniyatlari hamda zamonaviy taʼlimdagi ahamiyatini ochib beradi.