O’ZBEKISTONDA RIVOJLANIB BORAYOTGAN MILLIY TARMOQ RESURSLARI AFZALLIKLARI - Muhammadaliyeva Nazifaxon Foziljon qizi; Mirzaakbarov Dilshodbek Dovlatboyevich (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada O‘zbekiston Respublikasida so‘nggi yillarda jadal rivojlanib borayotgan milliy tarmoq resurslari, ularning ahamiyati hamda zamonaviy axborot-kommunikatsiya texnologiyalari (AKT) sohasidagi o‘rni tahlil etiladi. Maqolada shuningdek, milliy tarmoq resurslarining ishonchliligi, xavfsizligi, iqtisodiy samaradorligi hamda madaniy-ma’naviy merosni saqlab qolishdagi roli ham yoritib berilgan. Tadqiqot natijalari O‘zbekistonda raqamli infratuzilmani rivojlantirish borasidagi istiqbolli yo‘nalishlarni belgilashga xizmat qiladi.