ILK BOLALIK DAVRIDAGI YETAKCHI FAOLIYAT VA AQLIY RIVOJLANISH - Madaminova Odinaxon Muqimjon qizi. (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada ilk bolalik davrida bola shaxsining shakllanishida muhim o‘rin tutuvchi yetakchi faoliyat turlari va ularning aqliy rivojlanishga ta’siri tahlil qilinadi. Unda ayniqsa, o‘yin, muloqot va mehnat faoliyatining bolaning tafakkuri, xotirasi, diqqat va nutqini rivojlantirishdagi o‘rni yoritib berilgan. Shuningdek, pedagogik yondashuvlar asosida yetakchi faoliyatni to‘g‘ri tashkil etish orqali bolalarda mustaqil fikrlash va ijtimoiy ko‘nikmalarni shakllantirishning imkoniyatlari ochib berilgan. Maqola maktabgacha ta’lim muassasalari pedagoglari hamda ota-onalar uchun metodik tavsiyalarni ham o‘z ichiga oladi.