2-SINF JISMONIY TARBIYA DARSLARIDA O’TKAZILADIGAN MILLIY HARAKATLI O’YINLARDAN FOYDALANISH MASALASI - G'aniyev Suxrob Abduvali o'g'li Jismoniy madaniyat yo'nalishi 1-bosqich 110-guruh talabalari; Xurramov Dilshod Jahongir o'g'li; Hayitboyev Shohrux Uktamjon o'g'li (TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu maqolada boshlang’ich sinf, xususan 2-sinf o’quvchilarining jismoniy tarbiya darslarida milliy harakatli o’yinlardan foydalanishning muhim jihatlari to’g’risida ma’lumotlar keltirilgan. Milliy harakatli o’yinlarning bolalar jismoniy rivojlanishi, ijtimoiylashuvi va milliy qadriyatlarni o’zlashtirishidagi ahamiyati tahlil qilingan. O’quvchilarning yosh xususiyatlarini hisobga olgan holda, pedagogik va psixologik jihatdan samarali milliy harakatli o’yinlar tizimi tavsiya etilgan. Maqolada konkret misollar orqali milliy harakatli o’yinlarning bolalarning jismoniy sifatlari (chaqqonlik, tezkorlik, kuch, chidamlilik) rivojlanishiga ta’siri ko’rsatib berilgan.