BOSHLANG’ICH SINF O’QUVCHILARI UCHUN MILLIY VA HARAKATLI O’YINLAR - G'aniyev Suxrob Abduvali o'g'li; Rahimboyev Zohid Zafar o'g'li; Ermetov Jahongir To'lqin o'g'li (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA Mazkur tadqiqot ishida boshlang’ich sinf o’quvchilarining jismoniy va ruhiy rivojlanishida milliy va harakatli o’yinlarning psixopedagogik ahamiyati hamda ularning ta’lim-tarbiya jarayonidagi samaradorligi ilmiy asosda tahlil qilingan. Tadqiqot doirasida tarixiy-pedagogik manbalar tahlili, ilg’or xorijiy tajribalar o’rganilgan, milliy o’yinlarning tasnifi ishlab chiqilgan hamda ularni boshlang’ich ta’lim tizimiga integratsiya qilish mexanizmlari taklif etilgan. Tadqiqot natijalarining amaliy ahamiyati shundaki, jismoniy tarbiya darslarida milliy va harakatli o’yinlardan foydalanish orqali o’quvchilarning nafaqat jismoniy, balki aqliy, axloqiy va ma’naviy sifatlarini shakllantirishga erishish mumkinligi asoslab berilgan.