O‘ZBEKISTONDA YONDOSH TOVARLAR, OZIQ-OVQAT VA ISHLAB CHIQARISH CHIQINDILARIDAN FOYDALANISH SAMARADORLIGINING DARAJASI - Tangriyev Avazxon Tohir o‘g‘li. (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Maqolada O‘zbekistonda yondosh tovarlar, oziq-ovqat va ishlab chiqarish chiqindilaridan foydalanish samaradorligi statistik tahlil asosida ko‘rib chiqiladi. Tsirkulyar iqtisodiyot doirasida organik va noorganik chiqindilarning qayta ishlanishi, ularning yondosh mahsulotlarga aylantirilishining iqtisodiy samarasi tahlil qilinadi. Misol sifatida turli hududlardagi korxonalar amaliyoti, tarmoqlar bo‘yicha samaradorlik darajalari va davlat siyosatining asosiy yo‘nalishlari berilgan.