O’ZBEKISTONDA BIOIQTISODIYOT RIVOJINING EKOLOGIYAGA TA’SIRI - Sultonov Shaxzod Shavkat o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: O’zbekistonda bioiqtisodiyot rivojining ekologik ta’siri keng doiradagi tadqiqot mavzusi bo’lib, bu soha mamlakatning iqtisodiy barqarorligi va ekologik muvozanatini saqlashda muhim rol o’ynaydi. Bioiqtisodiyotni rivojlantirish tabiiy resurslardan samarali foydalanish, ifloslanishni kamaytirish va atrof-muhitni himoya qilish uchun innovatsion yechimlarni taklif etadi. Ushbu maqolada bioiqtisodiyotning O’zbekiston ekologiyasiga ta’siri tahlil qilinib, undan kelib chiqib amaliy tavsiyalar beriladi.