"QUTADGʻU BILIG" ASARIDA KELTIRILGAN HIKOYALARNING INSON ONGIGA TAʼSIRI. - Nabiyeva Gavharoy (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada Yusuf Xos Hojibning "Qutadgʻu bilig" asarida keltirilgan hikoyalar va ularning inson tafakkuriga, ongiga ko‘rsatadigan taʼsiri tahlil etiladi. Hikoyalar orqali berilgan axloqiy, ijtimoiy va falsafiy g‘oyalar insonni to‘g‘ri yo‘lga boshlash, hayotiy qarorlarni oqilona qabul qilish va jamiyatda o‘z o‘rnini anglashga undaydi. Asarda hikoya shaklida ifodalangan pand-nasihatlar ko‘p asrlik tajribani jamlagan holda inson ongi va qalbini tarbiyalashda muhim o‘rin egallaydi.