BOLANING PSIXIK RIVOJLANISHIDA ONA TILINING OʻRNI - Nabiyeva Gavharoy (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada bolaning psixik rivojlanish jarayonida ona tilining tutgan o‘rni, uning tafakkur, emotsional olam va ijtimoiy moslashuvdagi ta’siri tahlil qilinadi. Til bolaning dunyoqarashi, muloqot ko‘nikmalari va shaxsiy identifikatsiyasining shakllanishida asosiy vosita sifatida maydonga chiqadi. Maqolada til va tafakkur o‘zaro bog‘liqligi, ona tili orqali bolaning muloqot kompetensiyasi va madaniy qadriyatlarni o‘zlashtirish jarayoni haqida ilmiy asoslangan fikrlar ilgari suriladi.