QISSASI RABG’UZIYDAGI NUH QISSASI VA QUR’ONI KARIM THE STORY OF NOAH IN THE RABGUZI AND THE HOLY QURAN - Yo’ldoshboyeva Durdona Muxiddin qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Alloh taoloning ulug‘ payg‘ambarlaridan biri bo‘lgan Nuh alayhissalomning hayoti, da’vat yo‘li va tarixiy vazifasi yoritiladi. Maqolada Nuh (a.s.)ning qavmini Allohga ishonishga da’vat qilganlari, ularning inkorchiligi, to‘fon voqeasi hamda Nuh (a.s.)ning sabr-toqati va iymondagi mustahkamligi haqida ma’lumotlar berilgan. Shuningdek, maqola “Qissasi Rabg’uziy” va tafsir asosida yozilgan bo‘lib, Nuh (a.s.)dan olinadigan saboqlar va ularning bugungi hayotimizdagi ahamiyati haqida ham tahliliy fikrlar bayon etiladi.