KRILL VA LOTIN YOZUVIGA ASOSLANGAN OʻZBEK YOZUVLARIDA QOʻSHIB, AJRATIB VA CHIZIQCHA BILAN YOZISHGA OID QOIDALAR TIZIMI: QIYOSIY TAHLIL - Nabiyeva Gavharoy; Maxamadjonova Xadichabonu (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada oʻzbek tilining Krill va Lotin yozuvlaridagi qoʻshib yozish, ajratib yozish va chiziqcha bilan yozish qoidalarining oʻxshash va farqli jihatlari qiyosiy tahlil etiladi. Tahlil davomida har ikki yozuv tizimining morfologik, sintaktik va grafik asoslari solishtiriladi, amaliy yozuv jarayonida uchraydigan muammolar va ularning yechimlari koʻrib chiqiladi. Maqola oʻzbek tilida imlo madaniyatini rivojlantirish, yozuv standartlarini barqarorlashtirish va zamonaviy tilshunoslikda yozuv tizimlari mosligini taʼminlashga xizmat qiladi.