ONTOGENEZDA SHAXSIY O‘ZGARISHLAR VA IJTIMOIY MUHITNING ROLI - Maxamadjonova Xadicha (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada ontogenez jarayonida inson shaxsining psixologik va ijtimoiy rivojlanish bosqichlari yoritilgan. Har bir rivojlanish davridagi o‘ziga xos psixik o‘zgarishlar, ularning sabablari va natijalari ilmiy nazariyalar asosida tahlil qilingan. Shuningdek, oila, maktab va jamiyat kabi ijtimoiy muhitlarning shaxs shakllanishidagi roli ochib berilgan. Biologik va ijtimoiy omillarning uyg‘unligi shaxs taraqqiyotiga qanday ta’sir ko‘rsatishi haqida ham fikr yuritilgan. Maqola yakunida ontogenez jarayonining ahamiyati va uni chuqur o‘rganish zarurligi haqida xulosa chiqarilgan.