FONETIK USLUBIYAT - Yoʻldoshboyeva Durdona; Maxmudova Saodatxon (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada o‘zbek tilining badiiy matnlaridagi fonetik- uslubiy vositalar, ularning estetik va ekspressiv yuklanmalari tahlil qilinadi. Maqolada qofiya, alliteratsiya, assonans, takrorlov va boshqa fonetik vositalarning matnning ohangdorligi va badiiy ta’siriga qo‘shgan hissasi ko‘rsatilgan. Ona tilimizning ichki musiqiyligi va tovush uyg‘unligi o‘zbek adabiyotining nafaqat mazmunini, balki shaklini ham boyitadi. Fonetik uslubiyat o‘zining tashqi (tovush) va ichki (ma’no, hissiy ta’sir) qatlamlarini uyg‘unlashtirish orqali matnning estetik kuchini oshiradi.