MAVZU: TURIZM ASOSLARI - Umarxo‘jayeva Fotima; Yo‘ldoshev Abdumalik (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya "Turizm asoslari" mavzusi zamonaviy iqtisodiy va ijtimoiy hayotning muhim yo‘nalishlaridan biri hisoblangan turizm sohasining nazariy va amaliy jihatlarini o‘rganishga bag‘ishlangan. Ushbu mavzuda turizmning mohiyati, uning turlari, rivojlanish bosqichlari, turizm infratuzilmasi, shuningdek, turizmning iqtisodiyot va jamiyat hayotidagi o‘rni keng yoritiladi. Annotatsiyada turizm faoliyatining huquqiy asoslari, marketing strategiyalari, xizmat ko‘rsatish sifati, ekologik turizm va barqaror rivojlanish kabi dolzarb masalalarga ham e’tibor qaratiladi. Turizmning mahalliy va xalqaro shakllari, sayyohlik resurslari va ulardan samarali foydalanish usullari ko‘rib chiqiladi. Mavzu bo‘yicha tahlil qilingan bilimlar talabalarga turizm sohasi haqida kengroq tasavvur beradi, uning ijtimoiy-iqtisodiy ahamiyatini tushunishga yordam beradi va kelgusidagi kasbiy faoliyatda foydali bo‘lishi mumkin. Shu bilan birga, turizmni rivojlantirishda innovatsion yondashuvlar va zamonaviy texnologiyalardan foydalanish masalalari ham muhim o‘rin egallaydi. Ushbu mavzu bo‘yicha o‘rganilgan bilimlar amaliyotda qo‘llanilishi mumkin bo‘lgan zaruriy nazariy asoslarni shakllantiradi.