QISSASI RABGʻUZIYGA QURʼONI KARIMNING ASOS QILIB OLINISHI - Maxamadjonova Hadicha (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada “Qissasi Rabgʻuziy” asarida Qurʼoni Karimning asosiy manba sifatida qanday ishlatilgani haqida soʻz boradi. Paygʻambarlar hayoti, voqealar rivoji Qurʼoni Karim oyatlariga tayangan holda bayon etilishi ochib beriladi. Asar xalqchil tilda yozilgan boʻlib, diniy tushunchalarni xalq ongiga singdirishga xizmat qilgan. Maqolada Rabgʻuziy asarining tarbiyaviy, maʼnaviy va badiiy ahamiyati yoritiladi.