FALSAFA TUSHUNCHASINING KELIB CHIQISH TARIXI. - NEʼMATOV SHOXRUX (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola falsafa tushunchasining kelib chiqish tarixi va uning dastlabki shakllanish jarayonlarini o’rganadi. Falsafaning qadimgi Sharq, Yunoniston va boshqa tsivilizatsiyalardagi ilk ko’rinishlari tahlil qilinadi. Maqolada falsafaning ontologik, epistemologik va axloqiy asoslari, shuningdek, uning ijtimoiy va madaniy kontekstdagi evolyutsiyasi ko’rib chiqiladi. Tadqiqotda tarixiy-tahliliy metodlardan foydalanilgan bo’lib, natijalar falsafaning inson tafakkuridagi muhim o’zgarishlarni aks ettiradi. Maqola falsafa tarixi va uning zamonaviy ahamiyati haqida umumiy tushuncha berishga qaratilgan.