FONETIK USLUBIYAT - Rahmiddinova Dilnozaxon Muhammadali qizi; Pattidinova Bahoroy Faxriddin qizi; Usmonov Farhod Faxriddinovich (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Annotatsiya Mazkur ish “Fonetik uslubiyat” mavzusiga bag‘ishlangan bo‘lib, unda fonetika va uslubiyatning o‘zaro aloqasi, turli uslublarda tovush vositalarining qo‘llanish xususiyatlari yoritilgan. Asarda adabiy til uslublarida fonetik vositalarning estetik va ifodaviy imkoniyatlari tahlil qilinadi. Ayniqsa, badiiy adabiyotda tovush takrorlari, aliteratsiya, assonans kabi hodisalarning matn mazmuniga ta’siri ko‘rsatib berilgan. Shuningdek, publitsistik, ilmiy va rasmiy uslublarda fonetik jihatlarning qanday xizmat qilishi haqidagi misollar orqali mavzu keng yoritilgan. Ish tilshunoslik va uslubshunoslik sohalarida tadqiqot olib borayotgan talabalar hamda o‘qituvchilar uchun foydalidir.