FONETIK USLUBIYATNING NAZARIY ASOSLARI VA AMALIY AHAMIYATI. - Usmonov Farxod Faxriddinovich; Anvarova Mexrinsaxon O`ktamjon qizi; Zaynobiddinova Marhabo Ismoiljon qizi. (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada fonetik uslubiyatning nazariy asoslari, fonetik vositalarning matndagi uslubiy funksiyalari va ularning estetik imkoniyatlari yoritilgan. Shuningdek, intonatsiya, urg‘u, alliteratsiya kabi vositalarning badiiy matndagi roli misollar orqali tahlil qilingan. В данной статье рассматриваются теоретические основы фонетического стилеведения, анализируются стилистические функции звуковых средств в тексте и их эстетические возможности. Особое внимание уделено роли интонации, ударения и аллитерации в художественной речи. This article explores the theoretical foundations of phonetic stylistics, focusing on the stylistic functions of phonetic devices in texts and their aesthetic potential. Particular attention is given to intonation, stress, and alliteration in literary discourse.