TIL BIRLIKLARINING ALOHIDA TIZIM SIFATIDA OʻZARO MUTANOSIBLIGI - Joʻrayeva Zuhra Xusanboy qizi; Nurmuhammedova Iroda Umidbek qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Biz ushbu maqolada til birliklarining alohida tizim sifatida o’zaro mutanosibligi, ya’ni ular o’rtasidagi paradigmatik, sintagmatik, iearxik munosabatlari haqida ma’lumotni bilib olamiz. Til va nuqt birliklari orasidagi muhim farqlardan biri til birliklarining tanlanishiga imkon beradigan paradigmalarda; nutq birliklarining esa tanlanish asosida birin ketinlikda birlashadigan hodisalar – sintagmalarda voqealanishiga aytiladi. Bundan tashqari lisoniy birliklar munosabati hamda turli sathga oid birliklar munosabati kabi guruhlarda namoyon bo’lishi ham ushbu maqolada keltirib o’tilgan.